A Befogadás Napján Matei Ion Hoffmann, a Németországi Szövetségi Köztársaság budapesti nagykövete magyar és német nyelven köszöntötte a megjelenteket, majd videóüzenetben Angela Merkel német kancellár fejezte ki köszönetét a menekültek segítéséért tett erőfeszítésekért a Magyar Máltai Szeretetszolgálat képviselőinek és személyesen Kozma Imre atyának, a szervezet elnökének.

A pénteki programot ünnepi szentmise zárta a Zugligeti Szent Család Plébániatemplomban, amelyet Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom‐budapesti érsek celebrált, majd a résztvevők elhelyezték koszorúikat a plébániatemplom oldalánál. A szentmisén és az azt követő fogadáson is jelen voltak a németországi máltai képviselők, valamint a magyarországi szervezet támogatói és önkéntesei egyaránt.

A rendezvényen a kormány, valamint több nemzetközi szervezet képviselője volt jelen. Így megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Czibere Károly, szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár (EMMI), valamint a délelőtt folyamán Németh Miklós egykori kormányfő is. A Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézetet Eperjesi Tamás vidékfejlesztési igazgató képviselte a rendezvényen.

A két napos programról az alábbi linken tájékozódhat: http://befogadasnapja.maltai.hu.

 

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Cikk megosztása