A 63-as út mentén, Sárbogárd és Székesfehérvár között egy feldolgozó üzemet találunk, ahol körös-körül gyümölcsösök, őszi- és kajszibarack, meggy, alma, szilvafák és zöldségeskertek sorakoznak. Az egészséges, finom termékek, a százszázalékos nedűk, szörpök és lekvárok a sárszentágotai Natbólé üzem termelőitől érkeznek, akik a fától egészen a csomagolásig nyomon követik a zamatos, érett gyümölcsök és zöldségek útját.

„A szedést követően a gyümölcsök a válogatóba kerülnek, majd a mosóba. Először passzírozzuk, daráljuk, aprítjuk őket, végül az üstbe kerülnek, vagyis oda, ahol gyümölcslé lesz belőlük. Itt 70-72 fokos hőkezelésen esnek át, ezt követően beállítjuk a levek sűrűségét, édességét, amelyhez százszázalékos préselt almalevet használunk, így sem tartósítószert, sem színezéket, sem hozzáadott cukrot nem tartalmaznak. Ezután következik a csomagolás, amire a nagyobb kiszereléseknél speciális módszert alkalmazunk. Ez biztosítja, hogy a felbontást követően se érje oxigén, így nem indulnak meg a kémiai folyamatok” - árulta el nekünk Kukucska Rózsa, a Natbólé egyik munkatársa.

Hozzátette: a Natbólénál heten dolgoznak és óriási öröm a dobozokban viszont érezni a friss gyümölcsök zamatát és illatát, amelyek nem sokkal azelőtt még a ládákban sorakoztak. A gyerekek a legőszintébb kritikusok, ezért óvodákban és általános iskolákban gyakran megfordulnak. „Részt veszünk az iskolagyümölcs programban is, így friss gyümölcsöt és hetente kétszer gyümölcslevet is szállítunk az intézményekbe. Jelen vagyunk egészségnapokon, kóstoltatjuk, ismertetjük a gyerekekkel a termékeinket és az a tapasztalat, hogy imádják. Valahol a középiskola táján csúszik el a mutatvány, amikor már jönnek az energiaitalok, ezek a mesterséges dolgok, de aztán később újra visszatérnek hozzánk, az igazi ízekhez” - jegyezte meg Kukucska Rózsa mosolyogva.

Huszonkét féle íz közül válogathatunk kedvünk szerint, de bármelyiket is választjuk, van, ami mindegyikben közös: prémium minőség, amely sem tartósítószert, sem hozzáadott cukrot nem tartalmaz.

„A Vidék Mustrán mindig szívesen kóstoltatom a homoktövist, már csak azért is, mert ezt egy kivételesen jó növénynek tartom. Sokan ismerik jótékony hatásait, de én legalább ennyire szeretném, ha tudnának a bodzáról is, hiszen minden egyes része jó valamire. A fekete bodzabogyó leve egy csoda, tízszeres a C-vitamin tartalma, az összes B-vitamin, kalcium, foszfor, vas és még a flavonoidok is megtalálhatóak benne, ráadásul olyan formában, amelyet a szervezet rögtön hasznosítani tud. Folyamatos fogyasztása komoly betegségek javítására is megoldás lehet. Vannak, akik évek óta visszajárnak egészségügyi problémáik miatt, folyamatosan fogyasztják a százszázalékos bodzalevet, és szerencsére mára már kitűnő egészségnek örvendenek” - mondta.

Hozzátette: a vitaminhiány-pótlásra, az immunrendszer erősítésére, a daganatos betegségek megelőzésére a zöldséglevek éppúgy alkalmasak, mint a gyümölcslevek. Ezek lágyabbak, kevesebb savat tartalmaznak, így a paradicsom, cékla, sárgarépa és sütőtöklevek tökéletes napindítók.

Az ízek között jelenleg a homoktövis a sláger, de az áfonya, szamóca, szilva, fekete ribizli és csipkebogyó is nagyon kedvelt a standnál és természetesen az ízek divatjában az alma, a sárga-, az őszi- és a kajszibarack sem veszített fényéből.

 

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása