Információs napot tartanak Kőszegen május 24-én a Magyar Tájdíj pályázatról. A 2014-2015. évi Magyar Tájdíj elismerés elnyerésére és az Európa Tanács Táj Díjára (2015) történő felterjesztésre kiírt pályázatot Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter tette közzé. A Magyar Tájdíj a magyarországi tájakért cselekvő közösségek díja, elnyerésére olyan helyi önkormányzatok, valamint társadalmi szervezetek nyújthatnak be pályázatot, amelyek különösen sokat tettek valamely hazai táj tervezéséért, kezeléséért, védelméért.

 

Az információs nap szakmai részeként előadás hallható majd az Európai Táj Egyezmény hazai megvalósításáról és a Magyar Tájdíj pályázatról és a tavalyi nyertes Által-ér Vízgyűjtő Helyreállítási és Fejlesztési Szövetség képviselője mutatja be példaértékű tájfejlesztési programjukat. A rendezvényhez kapcsolódva nyílik meg a kőszegi Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban a „Táji örökségünkért” című kiállítás, amely május végéig tekinthető meg az Őrszégi Nemzeti Park Igazgatóság bemutatóhelyén, valamint a Magyar Natúrpark Szövetség bemutatja a „Natúrparkok Magyarországon” címen megjelent kiadványát.

 

A pályázati kiírás a tájegyezmény magyar nyelvű weboldalán, ide kattintva érhető el. A pályaművek beadási határideje: 2014. június 30. A Magyar Tájdíj pályázat első helyezettje képviseli majd hazánkat az Európa Tanács Táj Díja pályázat 2015. évi fordulóján.

 

Az információs nap részletes programja letölthető a csatolmányból.

 

Forrás: VM

 

 

 

Cikk megosztása