Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára bejelentette az idén februárban meghirdetett Tanyafejlesztési Program nyerteseinek listáját.

A már negyedik alkalommal kiírt programmal most 117 új nyertes tanyagazdát támogat a tárca összesen 300 millió forint értékben. A tanyagazdák támogatást kaphatnak gazdaságuk lakó és gazdasági épületeinek megújítására, fejlesztésére, gépeket szerezhetnek be vagy bővíthetik állatállományukat. Az idei kiírással újabb 28 tanyavillamosítást célzó fejlesztés is megvalósulhat több mint 110 millió forintból.

A most nyertes pályázóknak fejlesztéseik megvalósítására egy éves időszak – a hatósági szerződéseik aláírásától kezdődően egészen 2015. április 30-ig – áll rendelkezésre.

A tanyai gazdálkodás megújítását és a tanyai életmód hátrányainak csökkentését célul tűző program eddigi négy évében összesen már 1080 pályázat kaphatott támogatást közel 6,2 milliárd forint értékben. Ebből több mint 700 egyéni tanyagazda fejlesztése valósulhatott és valósulhat meg 1,5 milliárd forint támogatással, és három milliárd forintot ítéltek meg termelői piacok létesítésére, megújítására.

A 2014. évi Tanyafejlesztési Program nyerteseinek listája itt elérhető.

 

Forrás: VM

Cikk megosztása