Felhívjuk az érintett gazdálkodók figyelmét, hogy az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból egyes jogcímek esetében technológiai berendezések korszerűsítés céljából történő beszerzéséhez nyújtandó támogatások részletes feltételeiről szóló 116/2013. (XII. 12.) VM rendelethez kapcsolódó kötelező képzések vonatkozásában a rendelet 11. § (8) bekezdésében foglaltak szerint az ügyfél, vagy általa kijelölt alkalmazottja az utolsó kifizetési kérelem benyújtása előtt köteles a DIT ÚMVP keretében szervezett, e jogcím tárgyában tartott kötelező képzésen részt venni és azt elvégezni.

A támogatási kérelmet jóváhagyó, vagy részben jóváhagyó támogatási határozattal rendelkező ügyfélnek az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához kapcsolódó képzések tárgyában nyújtandó támogatások részletes feltételeiről rendelkező 139/2008. (X. 22.) FVM rendelet 6. számú melléklete szerint:

  • az 1. célterület esetében a b2 Beruházások az állattenyésztésben című képzésen,
  • a 2. célterület esetében a b6 Mezőgazdasági termékek értéknövelése című (élip) képzésen kell részt vennie.

A képzési kötelezettség alól mentesül az az ügyfél, aki a fent hivatkozott képzést már korábban - igazoltan – elvégezte.

A képzések időpontjai és helyei megtalálhatók:

http://www.nakvi.hu/umvp-tamogatott-kepzesek-keresese

A képzésekre a Képző Szervezeteknél lehet jelentkezni.

A Képző Szervezetek elérhetőségei:

http://www.nakvi.hu/app/umvpkepzes/t_publikus_kepzo.php

Cikk megosztása