Orbán Zoltán, a bolt tulajdonosa elmondta, hogy elsődlegesen olyan egészséges, prémium minőségű élelmiszereket kívánnak forgalmazni, amelyeket a multinacionális áruházláncokban nem tudunk beszerezni.

A termékpalettán szerepelnek természetesen a napi fogyasztási cikknek számító termékek: friss pékáru különlegességek, friss, hagyományos és biotej, valamint sajtok (bio is), házi joghurtok és tejföl, továbbá füstölt húsáruk, mint a kolbász, a szalonna, a sonka vagy a szalámi). A szerencsésen megválasztott „Spájz” elnevezésre stílszerűen emlékezteti a betérő vásárlókat a termelői mézek, házi savanyúságok, lecsók, zakuszkák és házi lekvárok ínycsiklandó látványa. A bejáratnál egy szintén tiszaújvárosi cég friss magyar tojásból és lisztből, só és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül készülő tésztái közül választatunk kedvünkre valót.

A tulajdonos igyekszik az árukat lehetőség szerint minél kisebb távolságról beszerezni, ezzel is erősítve a helyi és a térségi gazdaságot, továbbá a lehető legkisebbre csökentve a közúti szállítás által okozott környezetterhelést. Csupán azok az áruk érkeznek 40-50 kilométernél messzebbről, amelyek a közelben nem fellelhetők, vagy az előállító országos ismertsége és elfogadottsága indokolja.

A polcokra kerülő élelmiszereket Orbán Zoltán a bolt nyitását megelőzően több hónap alatt kutatta fel. Az előállítókat minden esetben személyesen felkeresve győződött meg az áruk előállítási körülményeiről és annak rendje-módja szerint végig is kóstolta azokat. Innen a szlogen: „Felkutattuk, megkóstoltuk, szívből ajánljuk”. A tulajdonos nem titkolja, hogy üzletpolitikájának első számú pillére a vásárló, az üzlet - mint közvetítő -, valamint a termék előállítója közötti bizalom megteremtése és hosszú távú fenntartása. A térség termelőivel való kapcsolatfelvételt a Dél-borsodi LEDAER Egyesület is tevékenyen segítette. Ilyen módon kerülhettek az eladótérbe többek között egy mezőcsáti méhészet mézei, továbbá egy borsodivánkai őstermelő füstölt húsárui is.

A Spájz nevet viselő bolt Tiszaújvárosban a Galéria üzletház földszintjén, a város szívében található. A jó ízléssel megálmodott külső dizájn és a belső tér kialakítása egyaránt harmóniát, letisztult értékrendet sugároz, megteremtve ezzel a megjelenés és a tartalom egységét, hiszen az egészséges táplálkozás, mint számunkra kínálkozó választási lehetőség, szintén egyfajta harmónia megteremtését hivatott szolgálni.

 

Forrás: Murányi Norbert

vidékfejlesztési menedzser, DBLE

Cikk megosztása