A NAKVI az idei esztendőre vonatkozóan is lehetőséget kíván nyújtani a 22/2012. (III. 9.) VM rendeletben szabályozott feltételek teljesítéséhez, önköltséges (ötvenezer forintos), akkreditált szakmai képzések indításával. A 2012-re vonatkozó képzési időszakban mintegy 1650 gazdálkodónak sikerült tanúsítványt szereznie a képzéseken, a NAKVI azonban a tavalyi évhez képest növelte a választható tanfolyamok számát. 2013-ban négy, 32 órás szakmai képzés közül lehet választani (tavaly végzett képzés újra nem választható): ökológiai és természetközeli gazdálkodás, gazdálkodási és vállalkozási ismeretek, legeltetés és gyephasználat, valamint helyi termék, hozzáadott érték témakörökben. A részletes tematikák a 2. mellékletben elérhetőek.

A NAKVI célja, hogy a tanfolyamok az állattartók lakóhelyéhez aránylag közel legyenek. Az érdeklődők az 1. számú mellékletben választhatják ki a hozzájuk legközelebb lévő képzési központot. A gazdák velük vehetik fel a kapcsolatot, és náluk érdeklődhetnek a tanfolyamok időpontjáról, valamint helyszínéről, de a képzési központok is megkeresik ajánlataikkal az állattartókat.

A tanfolyamokat folyamatosan indítják annak érdekében, hogy valamennyi kötelezett 2014. március 10-ig tanúsítványt szerezhessen, hiszen 2014. március 15-ig kell a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felé jelenteniük a vállalt feltétel teljesítését.

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása