A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége, az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság és a Budapesti Gazdasági Főiskola szakmai koordinálásával konferenciát rendeznek azzal a céllal, hogy a feledésbe ment kölest újra népszerűvé tegyék a gyermek- és közétkeztetésben, a vendéglátásban, a cukrászatban, a pékségekben, a háztartásokban és a sörgyártásban. A rendezvénynek a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGF KVIK) ad otthont (1054 Budapest, Alkotmány utca 9-11., V. előadó) október 25-én 9 órától. A konferencia változatos szemszögből járja körbe a témát, így foglalkozik többek között a kapcsolódó történeti emlékekkel, fogyasztási szokásokkal, piackutatással, a kölesből készült italokkal, valamint a gabonaféle felhasználásával a magyar konyhaművészetben, cukrászatban és kiskereskedelemben. A konferencia fővédnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, védnökei Medgyasszay László, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) elnöke, valamint Zimányi Krisztina, a BGF KVIK dékánja. A rendezvényt támogatja többek között a Vidékfejlesztési Minisztérium, az MNVH és a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges a [email protected] címen. A jelentkezési lap – a rendezvény meghívójával, plakátjával és részletes programjával együtt – csatolmányként elérhető a cikk alján.

Cikk megosztása