A gödöllői Szent István Egyetemen ismét megrendezték a Gazdaháló Konferenciát augusztus 29. és 30. között, amelyet a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) is támogatott. Csaknem kétszáz résztvevővel, szakmai előadásokkal, szekciókkal, vitákkal, közösségépítő programokkal és online háttérrel jelentős mértékben hozzájárult a vidéki hálózat eredményes működéséhez.

 

A kezdeményezés célkitűzése a vidékfejlesztési szereplők, különösen az ismeretátadási láncban kiemelt szerepet játszó érintettek, úgymint a kistermelők és gazdálkodók a felhasználói oldalon; szaktanácsadók és szakértők a közvetítői oldalon; akadémiai és kormányzati szervezetek a tudáselőállítói oldalon történő információs és kommunikációs hálózatba szervezése, valamint a szervezetek közötti együttműködés és tudásmegosztás elősegítése.

 

A Gazdaháló e célok érdekében igyekszik a legkorszerűbb szakmai és technikai megoldásokat - nagyrészt elektronikus eszközök alkalmazásával - elérhetővé tenni, amelyhez a szükséges kapacitásfejlesztést is hozzá kívánja rendelni.

 

A konferencián készült kisfilm ide kattintva érhető el, míg az előadások anyaga itt olvasható.

 

Forrás: gazdahalo.hu

Cikk megosztása