Megtelt a Magyar Urbanisztikai Társaság nagyterme, sőt az érdeklődők az előteret is csordultig megtöltötték a „Volt egyszer egy VÁTI” című könyv bemutatóján, június 12-én.  A közös múlt, a Városépítési Tudományos és Tervező Intézet fennállásának első ötven éve, az ott végzett munka öröme és az egykori munkatársakkal való találkozás lehetősége miatt gyűlt össze a rendezvényen ekkora tömeg, hiszen a munkahelyi kapcsolatok nem ritkán barátsággá alakultak.

 

Ehhez a találkozáshoz Aczél Gábor, Csontos János és Lukovich Tamás közös könyvének megjelenése szolgáltatta az apropót. A vékony kötetből minden jelenlévő kapott egy példányt, és lehetőség volt a szerzők dedikációját, valamint az egykori közvetlen munkatársak aláírását is begyűjteni.

 

A bemutatót kísérő közös beszélgetésen sokan tettek fel kérdéseket a szerzőknek. Az egykori igazgatók közül Paksy Gábor és Kálnoki Kis Sándor is felelevenített eseményeket vezetői időszakukból, több hozzászóló pedig kifejtette azt a véleményét, hogy a bemutatott hiánypótló könyvet egy szakmai, szakmatörténeti és tudományos szempontból teljességre törekvő kiadványnak, kell majd követnie.

 

Forrás: MUT

Cikk megosztása