Németország belügyminisztériuma 2001-től 45 kisbuszt adományozott a magyarországi németek közösségeinek, ebből eddig hat került Veszprém megyébe. Ezúttal a zirci Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ kapott egy kisbuszt, hogy segítse az intézményben az idősek ellátását. Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke elmondta, idén 17-en pályáztak a négy buszból álló keretre, de ő biztos benne, hogy a jármű jó helyre kerül.

Hédl József, a Zirci Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke megköszönte a német belügyminisztériumnak, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának és Zirc város önkormányzatának a segítséget, megemlítve, hogy a 6,3 millió forint értékű jármű negyedét a zirci önkormányzat fizette.

Ottó Péter polgármester kiemelte, most sem örülhetnének együtt a kisbusznak, ha nincs előtte példás összefogás, egyúttal pedig azt, hogy a városban magas színvonalú a szociális ellátás gondoskodik az elesettekről.

Nagyné Fáró Katalin bemutatta a szociális szolgáltató sokrétű feladatát, elmondta, a buszt az idősek ellátásában, meleg étel kiszállítására fogják használni.

Forrás: "A Bakonyért" Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület, veol.hu

Cikk megosztása