A vegyszermentes életmóddal kapcsolatos előadásokra és családi napra hívta az érdeklődőket Murakeresztúr római katolikus plébániája. A rendezvényt a „Tudatos és környezetbarát életmód Murakeresztúr és Fityeház háztartásaiban” című, európai uniós támogatással megvalósuló program újabb állomásaként tartották meg. Délelőtt sportversenyt, majd filmvetítést rendeztek, délután pedig a vízről, a vegyszermentes háztartási tisztítószerekről és kozmetikumokról, valamint a biokertészetről esett szó.

A több mint 18 millió forintos projekt öt nagyrendezvényből áll, amelyek környezettudatosságra szeretnék nevelni a murakeresztúriakat és a fityeháziakat, mondta el Polgár Róbert plébános. A második alkalom igyekezett a vegyszermentes életmódra felhívni a figyelmet, aminek programjai a Természetesen egészségesebb! témája köré csoportosulnak, ezt pedig az energiatakarékosság, a fenntartható közlekedés és Fityeház kulturális hagyományai követték.

A program résztvevői olyan vegyszermentes, pontosabban azokat helyettesítő, nagyszüleink által használt háztartási tisztítószerekkel ismerkedhettek meg, mint az ecet, a só vagy a szódabikarbóna, de egészséges helyi termékek vásárlására is nyílt lehetőség.

Forrás: Innovatív Dél-Zala Vidékfejlesztési Egyesület, Zalai Hírlap

Cikk megosztása