A 76. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás (OMÉK) alkalmából pályázatot hirdet a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet (NAKVI) az OMÉK Vidékfejlesztési díjára. Az idén először átadott elismerés célja, hogy honorálja azokat, akik példaértékű, a közösség szempontjából kiemelkedő jelentőségű pályázatot valósítottak meg, és annak eredménye nagymértékben hozzájárult az adott térség fejlődéséhez.

A díjra azok pályázhatnak, akik az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által társfinanszírozott vidékfejlesztési program III-as vagy IV-es tengelyének valamely jogcímén 2007 és 2012 között támogatásban részesültek, valamint már megvalósították projektjüket. A pályázati anyagokat 2013. június 30-ig kell benyújtani.

A nyertest szakmai szempontok figyelembevételével, a Vidékfejlesztési Díj értékelésére összehívott Bíráló Bizottság ülésén választják ki számos kritérium, így többek között a gazdasági, szociális, környezeti, munkahelyteremtő hatás, az innovatív jelleg vagy a helyi identitástudat növelésében betöltött szerep alapján.

A részletes pályázati felhívás a cikk alján mellékletként, az interneten keresztül kitölthető pályázati adatlap pedig ide kattintva elérhető.

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása