A találkozó házigazdája Csörszné Zelenák Katalin ügyvezető elnök, akit a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Elnöksége 2012-ben az "Év vidékfejlesztője" elismerésben részesített. A rendező Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete Békés, Bács, Csongrád, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyék tanya- és falugondnokainak tevékenységét fogja össze.

A rendezvény nyitó eseményeként a résztvevőket Sánta Gizella, Ruzsa polgármestere köszönti. A Vidékfejlesztési Minisztérium Stratégiai Főosztályvezetője, Viski József a Tanyafejlesztési Program 2013-as kiírásáról, Eperjesi Tamás, a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet vidékfejlesztési igazgatója a tervezett közösségi közlekedést segítő gépjármű beszerzéséről tájékoztatja a tanya- és falugondnokokat. Vetró Klára IKSZT munkatárs a közösségi teret, Tóth Márta megyei referens az MNVH tevékenységét mutatja be.

Rövid szünetet követően a Mórahalmi Rendőrőrs őrnagya, Pőcze Tünde a tanyavilág közbiztonságáról, a MindiGIS Térinformatikai Iroda munkatársa pedig a Gyula környéki tanyavilág online, digitális térképeiről tart előadást. A rendezvényt Krisztián Olivér lovasbemutatója zárja.

Cikk megosztása