Az EUROPAN Magyarországi Titkársága és a Magyar Urbanisztikai Tudásközpont Nkft. az EUROPAN nemzetközi szervezetével közösen Magyarországon is meghirdette az EUROPAN 12 pályázatot.

A pályázati regisztráció 2013 márciusában kezdődött, míg a pályázat beadási határideje 2013. június 28. Regisztrálni a pályázati beadás napjáig lehet. A pályázaton építész, városépítész és tájépítész végzettségű, 40 alatti szakemberek vehetnek részt, de az alapkoncepcióhoz igazodóan célszerű törekedni az interdiszciplináris team-ek létrehozására. A pályázaton 3 db A1-es tabló beadásával lehet részt venni, de a részvételt az is megkönnyíti, hogy a pályázati anyagot a mostani 12-es ciklustól kezdődően nem kell nyomtatva postázni, hanem csak digitálisan kell feltölteni az EUROPAN központi szerverére.

Az EUROPAN-részvétel fontos célja, hogy lehetőséget biztosítsanak minél több magyar szakember pályázatba való bekapcsolódására, hogy akár a két évvel ezelőtti páratlan magyar pályázati sikereket is megismételhessék (lásd: http://www.europan-hungary.hu/?module=news&action=list&fname=eredmenyek – illetve képek).

Ennek érdekében az EUROPAN Magyarország Titkársága segíteni igyekszik minden potenciális pályázónak akár a magyar helyszín, akár egyéb európai helyszínek iránt érdeklődik, így 2013. május 27-én délután 16:30 és 17:30 között nyilvános konzultációt tartunk a Magyar Urbanisztikai Társaság székhelyén (1094, Budapest, Liliom utca 48.) a pályázat iránt érdeklődő építészeknek, városépítészeknek és tájépítészeknek.

Forrás: MUT

Cikk megosztása