Idén immár hatodik alkalommal rendezték meg a Mezőgazdasági és Kertészeti EXPO-n április 20-21-én Székesfehérváron, a Bregyó Szabadidőközpontban. A színpadi programok mellett színes vásári hangulattal, a magyar népi kézművesség látványosságaival, sok-sok virággal, vidámparkkal, állatsimogatóval, Fejér Termék Vásárral várták a látogatókat.

A rendezvényt az első napon Törő Gábor, a Fejér megyei közgyűlés elnöke, Viza Attila, Székesfehérvár környezetvédelmi tanácsnoka, valamint Zászlós Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke köszöntötte.

A Mezőgazdasági és Kertészeti EXPO szombaton és vasárnap is várta az érdeklődőket. Dísznövényeket, kerti bútorokat, gépeket és háztáji termékeket lehetett vásárolni. A rendezvény vendége volt a Fejér Termék Vásár, ahol kézműves és háztáji termékeket kínáltak. A vásár mindazoknak élmény volt, akiknek nem mindegy, hogy mi kerül az asztalukra és előnyben részesítik a minőségi magyar élelmiszereket.

A kiállítás a hagyományőrzés jegyében szerveződött, érzékeltetve a vidéki hangulatot, elősegítve, hogy a városi emberek is megismerjék a népi szokásokat és a falusi gasztronómiát. Ebben üde színfoltot jelentett Pázmánd község népi hagyományőrző kultúrájának megjelentetése. Kutai Tibornak, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Fejér megyei referensének segítségével megjelent a pázmándi Speiz közösség, amely páratlanul vidám hangulatot teremtett a helyszínen.

A rendezvény igazi különlegessége volt a régi gépek és régi földművelési eszközök bemutatója, amelyek régi háztáji parasztgazdaságokból származnak.

Ebben az évben a móri borvidék és gazdái kaptak lehetőséget arra, hogy termékeiket és kulturális értékeiket bemutassák, valamint az Edelweiss tánccsoport is fellépett.

A Fejér Megyei Agrárkamara tanácsadó pavilonjában agrár- és növényvédelmi tanácsokat kaphattak az érdeklődők.

Cikk megosztása