Palántaültetéssel ünnepelték a Föld Napját az enyingi Szirombontogató óvodában. Az oktatási intézmény mindhárom telephelyén nagy volt a sürgés-forgás: az „Egy palánta, egy gyermek” program részeként a kicsik otthonról hozott palántákat ültettek a kertekben, hogy aztán majd egész évben gondozzák azokat.

A Zöld óvoda címet is magáénak tudható Szirombontogató vezetője, Tolnai Zsuzsanna elmondta, nem csak ezen a napon fordítanak figyelmet a környezettudatos nevelésre, a hét minden napjára terveztek egy-egy érdekes és hasznos programot. Ezek között szerepel a gyümölcssaláta-készítés, a helyes testápolásól szóló tudnivalók, a mentők, tűzoltók és rendőrök munkájával való megismerkedés is, de a gyerekek mellett a szülőket is igyekeztek bevonni a közös programokba, így a felnőttekkel együtt tornáztak és tanultak meg kerékpározni.

Pákozdon kétnapos rendezvényt tartottak a Föld Napja tiszteletére a helyi arborétumban és szabadidőparkban, amelynek részeként egy hagyományos, hordozható kemencét építettek Vass Zoltán irányításával. Felnőttek és gyerekek közösen, puszta kézzel keverték, dagasztották és tapasztották a sarat, hogy végül a kiégetés után használatba vehessék a kemencét.

Forrás: MEZŐFÖLD Helyi Közösség Egyesület, Fejér Megyei Hírlap

Cikk megosztása