2013. április 9-én rendezik meg Zöldtetők a nagyvilágban 2013. – A településfejlesztés új távlatai című konferenciát, amely a szervezők szándékai szerint két dolgot kíván hangsúlyozni. Egyiket a témaválasztással, nevezetesen, hogy a jövő építészete csak úgy teremthet a városlakók számára emberhez méltó, élhető környezetet, ha megújult szemlélettel, az ökológiai szempontokat is figyelembe véve fejleszti épített környezetünket. A másik szempont az volt, hogy hangsúlyozzák: ez a cél csak a legmagasabb fokú szakmaisággal érhető el.

A felkért előadók a zöldtető/zöldfal-építés legismertebb európai és hazai személyiségei közül valók, akik bemutatják az európai trendeket, a városi árvízi kockázatkezelés új kutatási eredményeit. A hazai előadók összegzik a jelenleg alkalmazható műszaki megoldásokat, technológiákat és a tájépítészeti – növényalkalmazási lehetőségeket a fenntartható fejlődés szolgálatában.

A rendezvény programja a csatolmányok között elérhető. Regisztrálni ide kattintva lehet, bővebb információ a http://www.zeosz.hu/konferencia oldalon található.

Forrás: ZÉOSZ

Cikk megosztása