Ünnepélyesen átadták Tiszakécskén a bővített és felújított tűzoltólaktanyát. A beruházás 57 millió forintból valósult meg. A munkálatok során a meglévő épületet teljesen felújították, valamint három szerállás, műhely, raktár és kazánház is épült. Renoválták tetőszerkezetet, kicserélték a nyílászárókat, faelgázosító kazánt szereltek be, felújították a teljes villamos, víz- és csatornahálózatot, valamint leszigetelték az épületet. A tizennégy fős egység így már jó körülmények között tudja ellátni a szolgálatát. A körzetükhöz tartozó öt településen élő húszezer ember mentő-tűzvédelmét biztosítják.

Magyarországon nagyon fontos, hogy nem csak a hivatásos egységek, de az önkormányzati lánglovagok is részt vállalnak a tűzvédelemben, hangsúlyozta ünnepi beszédében Góra Zoltán tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese. 2010-ben pályázatot írtak ki a laktanyák körülményeinek javítására, amelyen Tiszakécske eredményesen pályázott és 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

Kovács Ernő polgármester arról beszélt, hogy 2009-ben önerőből láttak hozzá a bővítéshez. Megérte pályázni, mert az 27 millió forintos önkormányzati önerő mellett a többi költséget támogatás fedezte. A helyi tűzoltók már csak azért is megérdemelték az új laktanyát, mert az elmúlt évben a tűzoltó egyesületek és az állami tűzoltók versenyében kitartó munkájukkal és tudásukkal megállták a helyüket és bejutottak az országos döntőbe, hangsúlyozta a polgármester. Köszönetet mondott mindenkinek, aki segítséget nyújtott abban, hogy a beruházás megvalósuljon.

Forrás: Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület, Petőfi Népe

Cikk megosztása