Egy baracsi vállalat 2011 novemberében nyújtott be támogatási kérelmet a Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület által meghirdetett „Helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése” célterületre. A pályázattal az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap LEADER tengelyéből több mint kétmillió forint támogatást nyertek.

A 2001 tavaszán alakult társaság főtevékenysége a csatorna-, víz- és gázvezeték-építés, gázkészülék- és központi fűtésszerelés. A fejlesztés célja a helyi foglalkoztatottság további növelése, az eddig elért kedvező piaci pozíció megtartása, a versenyképesség további növekedése, a lehetséges megrendelők körének növelése, a helyi szolgáltatások körének bővülése volt.

Az elnyert támogatási összegből közel 25 eszközt szereztek be. Ezek között univerzális nyomáspróba készülék, vízkőmentesítő, fúró, vésőkalapács, sarokcsiszoló, hegesztő és számítógép is található. A vásárolt berendezések segítenek a klímaberendezések szerelésében, az ipari gyártócsarnokok és a hozzátartozói kiszolgáló épületek gépészeti munkáiban, a társasházi felújítások karbantartásában.

Forrás: Mezőföldi Híd Térségfejlesztő Egyesület

Cikk megosztása