Március 14-én közös ünnepléssel emlékezett Mosonszolnok lakossága a 165 évvel ezelőtt történt forradalomra és szabadságharcra. A rossz idő ellenére az ünneplés koszorúzással kezdődött a Hősök szobránál, ahol Nagy István országgyűlési képviselő, Mosonszolnok önkormányzata és a helyi civil szervezetek képviselői helyezték el a megemlékezés, a tiszteletadás koszorúit.

A megemlékezést követően a Művelődési Házban folytatódott a program, ahol Nagy István beszéde után a helyi általános iskola és a Kaláka Néptánccsoport tagjai színvonalas ünnepi műsort mutattak be, felelevenítve a forradalmat.

A műsor befejezésével adták át a Művelődési Ház új szárnyát, az Integrált Közösségi és Szolgáltató Teret (IKSZT). Beszédet mondott Török Sándor, Mosonszolnok község polgármestere, majd az ünnepélyes szalagátvágás után az ünneplő közönség használatba vehette az új helységeket, bejárhatták a termeket.

Az új szárnyban egy ifjúsági információs pont, egy klubszoba – amely a településen működő civil szervezetnek is helyet ad –, egy irodahelység, illetve kiszolgálóhelységek találhatóak vizesblokkal, teakonyhával, raktárral.

Az átadóval összekötve nyílt meg a Művelődési Házban működő rajzszakkör kiállítása is. A községben élő, amatőr képzőművészek több mint négy éve dolgoznak együtt, s ez már a második kiállításuk. A tárlat nyitvatartási időben ingyenesen megtekinthető.

Forrás: Szigetköz - Mosoni-sík LEADER Egyesület, Kisalföld

Cikk megosztása