Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap társfinanszírozásával vett új eszközöket egy villányi székhelyű vállalat. A Baranya megyei városban működő cég főként az építőiparban használatos tipliket, fugakereszteket, árnyékolástechnikai alkatrészeket, függönykarnis alkatrészeket, valamint részben műanyagból készített gyógyászati segédeszközöket gyárt, de folyamatosan bővíti termékválasztékukat.

A cégnek versenyképessége megtartása érdekében technológiafejlesztésre, a gyártás költséghatékonyabbá tételére volt szüksége, ezért 2009-ben nyújtott be pályázatot a „Mikrovállalkozások létrehozása és fejlesztése” jogcímre. A közel hétmillió forintos támogatási összegből egy hűtőklímát, egy hűtőtornyot, két szállítószalagot, három műanyag darálót, két anyagfelszívót és egy -szárítót, valamint egy temperálót vásároltak.

A beszerzett eszközökkel bővült a cég termékszerkezete és versenyképesebb áron, jobb minőségben tudják teljes kínálatukat piacra juttatni. Nagyobb mennyiséget is tudnak értékesíteni, így a rossz gazdasági és piaci körülmények között is lehetőség nyílt a dolgozók megtartására.

Forrás: Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete

Cikk megosztása