Új építésű, négyezer négyzetméteres üzemcsarnokot avattak Vasváron. A fejlesztéssel a cég immár 150 főt foglalkoztat, csökkentve ezáltal a Hegyhát munkanélküliségét. A beruházás európai és hazai forrásból kapott támogatást.

„2012 januárjában ünnepeltünk ugyanitt csarnokbővítést, és azt kívántam akkor, hogy az egy legyen a fejlesztések sorában. Alig telt el egy év, és egy új üzemcsarnokot avatunk hegesztőrészleggel, innovatív technológiájú lézerberendezéssel” - mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár az avatáson. „Polgármesterként a fél karomat odaadtam volna egy ilyen beruházásért” – nyilatkozta a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, aki szerint „nagy ajándék ez itt, Vas megyének abban a részében, ahol a legaggasztóbbak a foglalkoztatási adatok”. Kiemelte, hogy a vállalat olyan termékeket gyárt, amelyek a zöld gazdaság kategóriájába tartoznak: kandallói, kazánjai az energiahatékonysághoz és a klímavédelemhez is hozzájárulnak.

Martin Mitterhumer cégvezető elmondta: üzleti partnereinek visszajelzései szerint termékeik megállják a helyüket a nemzetközi piacon, a megrendelések mennyiségét is felemelték. Megkezdték további fémszerkezetek gyártását, liftalkatrészeket és erőgépek számára üzemanyagtartályokat készítenek. A beruházás értéke meghaladta a 480 millió forintot, amelyhez több mint 110 millió forint támogatás járult hozzá. Az új csarnokban működő lézervágó technológia 30 százalék energiát takarít meg, és nem csak vas-, hanem réz-, bronz- és alumíniumlemezt is tud vágni.

Forrás: Göcsej-Hegyhát Leader Egyesület, Vas Népe

Cikk megosztása