Befejeződött a kapuvári városközpont felújítása, amelyre több mint 660 millió forintot költöttek. A munkálatokhoz a Győr-Moson-Sopron megye város az Európai Unió és a magyar állam támogatásaként több mint 520 millió forint pályázati forrást használt fel.

A beruházás legfőbb célja volt, hogy egységesebb, és erősebb városközponti funkcióval rendelkező városközpont jöjjön létre, erősítve ezzel a város kulturális szerepét. A kivitelezés 2012 márciusában kezdődött és a tavalyi év legvégén fejeződött be. A beruházás környezetrendezési, környezetalakítási munkálatai során közintézményeket és közterületeket, illetve közcélú magánlétesítményeket újítottak fel, kerékpárutakat és parkolókat alakítottak ki. Visszanyerte eredeti állapotát a műemléki épületben helyet foglaló Városháza külső része, figyelembe véve az energetikahatékonysági elvárásokat és az akadálymentesítési követelményeket. Megújultak a Fő téri zöldfelületek, korszerűsítették a Rábaközi Művelődési Központ épületét, rendezték a Piactér környezetét, új elárusító asztalokat szereztek be, valamint bővítették és felújították az ottani éttermet, üzleteket. Mindemellett a Szent Anna templom, a temető és kiszolgáló épülete is megújult.

Kapuvár a beruházás részeként pályázatot hirdetett úgynevezett mini-projektek támogatására helyi, a településen bejegyzett székhellyel rendelkező non-profit (civil) szervezetek részére is. A felhívásra érkezett 22 pályázat mindegyike támogatást kapott összesen 15 millió forint értékben. A mini-projektek Kapuvár 850 éves jubileumán fesztiválok, kulturális programok, rendezvények formájában valósultak meg.

Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása