Az elmúlt évekhez hasonlóan az Őrségi Többcélú Kistérségi Társulás most is összeállította az őrségi rendezvények 2013-as naptárát. A régió mind a 22 településének rendezvényeit tartalmazó kiadvány hasznos segítség lehet azoknak, akik az őrségi programok iránt érdeklődnek.

A naptár a kiemelt és már országosan is ismert rendezvények mellett tartalmazza a kisebb helyi eseményeket is. Falunapok, búcsúk, sportrendezvények, kulturális rendezvények, koncertek, ünnepségek idejéről és helyéről is lehet belőle tájékozódni.

Május 18. és 20. között rendezik meg a Virágzás Napjai fesztivált, az Őrségi Vásárt pedig az idén június 28. és 30. között tartják. Egy héttel később, július 6-án és 7-én, valamint július 13-án a kispályás labdarúgók adnak egymásnak randevút a jubileumi XX. Rotto Kupán, Szalafőn. Magyarszombatfán július 12. és 14. között rendezik meg a Nemzetközi Fazekasnapokat. A július 20-21-ei hétvége a nagyrákosiaké, ekkor lesz a XIII. Völgyhídi Vásár. Július végén a Viszáki Pajta Napokat, míg augusztus elején az Őrségi Szántóversenyt rendezik meg Kerkáskápolnán.

Az augusztus 20-ai ünnep előtti tíz nap a Hétrétországé. Az Őrség egész területén megnyílnak a szerek és a porták, várva a vendégeket. A fesztiválközpont mint mindig, most is Őriszentpéteren lesz. A Tökfesztivál rendezői is úgy döntöttek, hogy az eseménynek állandó dátuma lesz: ezután szeptember utolsó hétvégéjén tartják a mustrát, amely a 2012-es évtől már kétnapossá és három helyszínűvé vált, Őriszentpéteren, Magyarszombatfán és Szalafőn zajlanak majd az idei események szeptember 28-án és 29-én. Az Őrségi Nemzetközi Vadpörköltfőző Versenyt október elején rendezik meg.

Forrás: Őrség Határok Nélkül Egyesület, rabavidek.hu

Cikk megosztása