A napokban megjelent Zöld könyv – „Hasznos tanácsok, jó gyakorlatok a környezeti nevelésben” című kiadvány kapcsán tartottak tréninget a Heves megyei Rózsaszentmártonban. A Gyermekláncfű Kézműves, Oktatási és Környezeti Egyesület és az Erdei Iskola közösen hívta meg a környezeti neveléssel foglalkozó szakembereket, az ökoiskola képviselőit, az önkormányzati környezeti referenseket, a civil szervezetek munkatársait, valamint az erdei iskola szolgáltatókat.
Az országban csupán négy helyen rendeznek ilyen találkozót, amelynek fő célja a hatékony, cselekvésközpontú és gazdaságosan megvalósítható környezeti nevelés bemutatása, a fenntarthatóságot elősegítő kultúra elterjedésének elősegítése. A találkozón bemutatták a könyv szerzői által tervezett és szervezett, a gyakorlatban megvalósított programok részletes leírását. A kiadvány külön érdeme, a leírt költségkímélő jó gyakorlatok, amelyek a felnőtteket és a gyermekeket is kreativitásra ösztönzik. Alkalmazásuk erősíti az intézményi csapatmunkát, az iskola, a szülők, a társadalmi környezet együttműködését – részletezte Tóth István, a Gyermekláncfű Egyesület elnöke.

A résztvevők elsajátíthatták a gyakorlati ismereteket, játékos formában élhették meg a foglalkozásokon hasznosítható környezeti nevelésben átadható ismereteket, valamint a Gyermekláncfű Egyesület által szervezett témanapok egyik tárgyökét is bemutatták. A Búzaszemtől a kenyérig című programból is kaptak gyakorlati ízelítőt, így megismerkedhettek a rózsaszentmártoni pékség munkájával.

Forrás: Zagyvaság Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, Hatvan Online

Cikk megosztása