Az év végére elkészült Zalaháshágy új játszótere. A gyerekek parkja a szabadidőközponttá alakuló sportcentrum déli szegletében kapott helyett. A játszótérre még 2011 szeptemberében nyújtott be a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Programra LEADER-pályázatot a település önkormányzata, és 2012 novemberének utolsó napjaiban láttak neki a több mint 2,4 millió forint értékű park létrehozásának.

A kivitelezés a beadványban előírtaknak megfelelően a falubeliek részvételével történt, akik szerződésben vállalták és jelenléti ívben rögzítették az elvégzett munkát. A falubeliek hozzáállását dicséri, hogy a közel négyszáz lelkes településnek akár a harmadát is meg lehetett volna mozgatni az ügy érdekében. A harmincfős lelkes társaság egy nap alatt szerelte össze a Zalaháshágy új büszkeségét jelentő játékokat, a játszótér széle pedig a gyerekek biztonsága érdekében szép kerítést is kapott.

„A zalaháshágyi gyerekek most már európai színvonalú játszótéren tölthetik a szabadidejüket” – mondta Büki József polgármester. „A pályázati feltételek szerint az alap elrendezése, a homok beszerzése, a játékok összeszerelése volt a feladatunk. A játékok, így a hatszög mászóka, csúszda, mászó váras csúszda, hinta, rugós autó, rugós dupla ló, láncos híd árához csak az áfát kellett kifizetnünk” – közölte. A kivitelezés társadalmi szerepvállalással valósult meg, így a falubeliek önkéntes munkájukkal járultak hozzá a falu fejlődéséhez. „Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki segített abban, hogy ez a beruházás megvalósuljon Zalaháshágyon” – közölte Büki József polgármester.

Szintén örömteli hír a településről, hogy nyertesnek nyilvánították az önkormányzat épületének napelemekkel való ellátására benyújtott pályázatot, amelynek kivitelezési munkálatai tavasszal indulhatnak el. Az önkormányzat tovább szeretné fejleszteni a települést, így elbírálás alatt áll a szennyvízhálózat pályázata és elkészült a kultúrház, az önkormányzat és a könyvtár külső hőszigetelésének, fűtésének, nyílászáróinak felújítását célzó tízmillió forintos pályázat is. Tavaszra tervben van a falu járdáinak felújítása az egyik oldalon, amely nagyjából hatmillió forintos ráfordítás.

Forrás: Göcsej-Hegyhát Leader Egyesület, www.zalatajkiado.hu, Közép-Zala

Cikk megosztása