Február 14-én a Szolnoki Főiskola Campusán adták át a magyar agrár-szakkönyv és felsőoktatási tankönyv nívódíjait valamint a Tudományos Publikációs Díjat, ahol a Nemzeti Agrárszaktanácsadási, Képzési és Vidékfejlesztési Intézet mellett több kiállító is megjelent kiadványaival. Az eseményt Túróczi Imre rektor nyitotta meg, aki elmondta, a harminc éves múltra visszatekintő főiskola jelenleg mintegy 2600 hallgatót és 100 oktatót számlál. Kállai Mária kormánymegbízott hangsúlyozta, Jász-Nagykun-Szolnok megye lakosságának mintegy tíz százaléka él mezőgazdaságból, ezért kiemelten fontosak a hasonló szakmai rendezvények a térségben és az olyan fórumok, amelyek az agráriumra fókuszálnak.

Szabó István
alpolgármester elmondta, a legújabb tudományos kutatások eredményeinek közvetítése a felhasználók felé felelősségteljes és fontos feladat. „Akik most itt ülnek, vállalják ezt a komoly munkát, amelyhez elszántság, elhivatottság és szakmaszeretet szükséges.”

A Kiváló Magyar Agrár-felsőoktatási Tankönyv Nívódíjat két kiadvány nyerte el: a Mezőgazda Kiadó gondozásában megjelent Természetvédelmi növénytan és a Természetvédelmi élőhelykezelés. Előbbit Bartha Dénes, utóbbit Kozák Lajos szerkesztette. Átadták az év Tudományos Publikációs Díját is, amelyet Hajdú Edit szőlőnemesítő kapott. A tavaly alapított Kiváló Magyar Agrár-szakkönyv Nívódíja elismerést Káposzta József nyerte el Regionális Gazdaságtan című kötetével.

Forrás: NAKVI

Cikk megosztása