A Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület sikeres évet zárt maga mögött, hiszen jelentős beruházásokat és fejlesztéseket valósított meg. Egy sikeres európai uniós pályázattal több mint 36 millió forintos összeghez jutott tavaly a szervezet, amelyből felnőtt játszótér és kerékpárkölcsönző épült, de rendezvénysátorra, valamint a község honlapjának fejlesztésére is jutott pénz.

A támogatásból megvalósuló egyik leglátványosabb fejlesztés a felnőtt játszótér kialakítása volt. A pihenő padokkal, zuhanyzókkal és árnyékolókkal tervezett területet a helyi strandon, mintegy 12 millió forintból építették fel. A tíz szerkezet között csípőmozgatót, láb- és karnyújtókat, has- háterősítő eszközöket, valamint sífutókat is találunk. Az eddig parlagon hagyott terület felhasználásával a strand összképe és kihasználtsága is javult.

A pályázat segítségével a község nagyobb összeget fordíthatott marketingtevékenységre, ezért több kiadvány és rendezvénynaptár jutott el a vendégekhez. A nyomtatott kommunikációs eszközök nem csak a helyi és térségi Tourinform Irodákban, hanem szolgáltatóknál, rendezvényeken, turisztikai vásárokon és kiállításokon is megtalálhatóak voltak.

Az online marketingkampány részeként befejeződött a vonyarcvashegy.hu honlap látogatóbarát fejlesztése. A balatoni üdülőtelepülés weboldala teljesen új dizájnt és tartalmat kapott, valamint olyan szolgáltatások is elérhetővé váltak, amelyek segítségével egyszerűbben lehet szállást foglalni. A honlap indult az eFestivalon, amely az online szakma évenként megrendezett rangos eseménye. A verseny célja arra ösztönözni az alkotókat, hogy minél színvonalasabb, minőségi magyar tartalmat állítsanak elő és szolgáltassanak a felhasználóknak. A nevezett honlapokat az előzsűrizés folyamán felhasználóbarát minősítési rendszer alapján értékelték. Csak azok a honlapok érhettek el helyezést, amelyek a felhasználóbarát értékelés alapján teljesítették a minősítési követelmények 75 százalékát. A díjátadón a vonyarcvashegy.hu a megtisztelő harmadik helyet érte el, így jogot nyert a „Kiváló magyar tartalom 2012” és a „Felhasználóbarát honlap” cím viselésére, valamint logójának használatára. A település weboldala az “Év Honlapja 2012” minőségi díjat is elnyerte az Önkormányzatok és települések kategóriában.

A Vonyarcvashegyi Turisztikai Egyesület 2006 óta működik, jelenleg több mint nyolcvan tagja van. A szervezet szoros együttműködésben dolgozik a nyugat-balatoni térség többi egyesületével és a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda Nonprofit Kft-vel. A település elsősorban a fiatal korosztályt, illetve a családokat igyekszik vonzani, így az egyesület által elnyert támogatás felhasználásánál elsődleges feladat a szolgáltatások élményjellegének növelése, a vendégek elégedettségének fokozása, valamint a látogatószám növelése. A 2012-es fejlesztések hatására az önkormányzat bevétele az idegenforgalmi adóból 25 százalékkal emelkedett és a helyi strand is kiemelkedő évet zárt.

Forrás: Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület, turizmus.com

Cikk megosztása