A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) kenyérellenőrzésén a legmagasabb pontszámot érte el az enyingi Simon családi pékség egyik terméke. „Magunk sem tudtunk arról, hogy az élelmiszerlánc-biztonsági hivatal minőségi ellenőrzést végez a Dunántúlon, ám amikor később tudomásunkra jutott a jó hír, miszerint a mi pékségünk parasztcipója a maga kategóriájában a legmagasabb pontszámot kapta, nagyon megörültünk” - mondta Simon Imréné.

A család 1989-ben vágott bele a vállalkozásba, jelenleg tizenötféle kenyeret és számos további péksüteményt állítanak elő, amelyekből minden hajnalban több autónyival szállítanak egészen Várpalotáig. „Munkánkkal szeretnénk a szüleinknek is megköszönni áldozatos munkájukat, szeretnénk, ha a mi gyermekeink harmadik generációként továbbvinnék a családi örökséget” – nyilatkozta a középső fiú, Simon Zsolt.

A NÉBIH az ellenőrzés során közel húsz pékségből 54 terméket, hét kereskedelmi egységből pedig 20 pékárut vett górcső alá. A minták elemzésekor több mint félezer laboratóriumi vizsgálatot végeztek el, és a termékek kedveltségét is vizsgálták. Az ellenőrzés kiterjedt a kenyerek biztonsági és minőségi tulajdonságaira is, különös tekintettel a Magyar Élelmiszerkönyvben foglalt előírások teljesülésére, úgymint alak, héj, bélzet, szag, íz, valamint konyhasótartalom és savfok.

Forrás: MEZŐFÖLD Helyi Közösség Egyesület, feol.hu

Cikk megosztása