„Úgy érezzük, nagyon jól sikerült az óév. Az óvodánkra többek között nagyon ráfért már a felújítás, hiszen régi épületben, korszerűtlen körülmények közepette teltek a gyerekek mindennapjai. Szerencsére sikerült pályázati támogatást szereznünk, amelyet fontos mérföldkőként értékelek településünk életében, a hivatal rehabilitációjával egyetemben” – összegezte 2012 legfontosabb eredményeit Vargyas Mihály, a dél-alföldi település polgármestere.

Dunaszentbenedek polgármestere azt is elmondta, hogy a közmunkaprogram keretében 35 dolgozót alkalmazhattak négy területen. Az egyik ilyen egység az a pelletgyártási rendszer, amelyet a településvezetés égisze alá tartozó épületek takarékos fűtésére dolgoztak ki. Van továbbá egy olyan mezőgazdasági programja az önkormányzatnak, amelynek lényege, hogy az önkormányzati földterületeken zöldségféléket termelnek, amelyet aztán az intézményhez tartozó konyhán dolgoznak fel.

Vargyas Mihály ugyancsak kiemelte az Uszód, Géderlak, Dunaszentbenedek és Kalocsa együttműködésével indított szennyvízprojektet, amelynek a településvezető szerint idén már megkezdődhet a tényleges megvalósítása is. Ez azt jelenti, hogy évek előkészítő munkáját követően 2013-ban megtörténhet az „első kapavágás” is.

Forrás: Duna Összeköt Egyesület

Cikk megosztása