„Elhiszik, hogy két hete itt még parketta sem volt?” – kezdte köszöntőjét a nagybajomi művelődési ház nagytermében Czeferner Józsefné, a település polgármestere, aki hozzátette, akkor nem is hitte, hogy január végén meg tudják tartani a 350 millió forintos városközpont-fejlesztési beruházás avató ünnepségét. De azt végképp nem, hogy egy nappal az ünnepség előtt teltházas színielőadást tartanak az épületben.
A polgármester elmondta, hogy sokan voltak kíváncsiak az avató ünnepség előestéjén megtartott előadásra, a Koltai Róbert fémjelezte Lulu című előadásra.
A településvezető szerint a most befejezett – tizenkét részterületből álló – fejlesztés-építés, amelynek megvalósításáról 2008-ban döntött az önkormányzat, sokkal több nehézséget okozott, mint néhány korábbi, hasonló volumenű projekt.
A városközpontban végül az eredendően félmilliárdosra tervezett városközpont-fejlesztésből 350 millió forintnyi beruházás valósulhatott meg önrész nélkül: bővítették, akadálymentesítették és korszerűsítették a művelődési házat, emellett konferenciaközpontot, galériát és polgárőrházat is létrehoztak. A város nagyjainak szobraival sétányt, járdákat, játszóteret építettek, tatarozták és korszerűsítették a rendőrség épületét, padokat helyeztek ki, virágokat ültettek. A projektbe két helyi gazdasági társaságot is bevontak, akik pályázati támogatásért vállalták két-két új munkahely megteremtését.

Forrás: Zselici Lámpások Vidékfejlesztési Egyesület, www.sonline.hu

Cikk megosztása