Eplényben január 11-én első alkalommal adódott lehetőség arra, hogy a Magyar Speciális Olimpia Szövetség a havas sportokat népszerűsítse. Az I. Eplényi Havas Sportok Napján a látogatóknak lehetőségük volt részt venni alpesi sí versenyen, hófutó bemutatón, a bátrabbak pedig kipróbálhatták a síelést, libegővel felmehettek a hegytetőre és szánkózhattak is.

A nagy érdeklődésnek örvendő hófutó bemutatót Wimmer László szakág vezető koordinálta, segítői pedig a X. Világjátékokra utazó olimpikonok voltak. A havas sport nap a síverseny eredményhirdetésével zárult. A rendezvényre az ország nyolc sportegyesületéből csaknem nyolcvanan érkeztek a sportolók és kísérőik.

Kissé ködös időben, ám remek pályakörülmények között rendezték meg a XII. Veszprémi sí- és snowboardbajnokságot az eplényi síarénában január 20-án. A hagyományos megmérettetés idén is a Snow Day elnevezésű esemény keretében kapott helyet. A havas sportok ünnepét negyedik alkalommal tartották meg a síközpontban, ahová ezúttal is hatalmas tömeg érkezett az ország különböző pontjairól.

A népszerűség a versenyre is jellemző volt, a bajnokságon a síelők és a snowboardosok összesen 11 kategóriában mérték össze a tudásukat. A viadalon kicsik és nagyok egyaránt rajthoz álltak - az indulók száma megközelítette a száz főt.

Forrás: "A Bakonyért" Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület, zirc.blog.hu

Cikk megosztása