Jelentős minőségi változás állt be Bólyon és tíz környékbeli községben az autóbuszos tömegközlekedésben. A környéken élők a közelmúltban vehették használatba az új buszvárókat és -fordulókat, valamint a környezetükben kialakított kerékpártárolókat.

A beruházás a belvárosi rekonstrukcióval párhuzamosan zajlott, így az iskola előtti új buszmegálló kialakításával kényelmessé és biztonságossá vált a le- és felszállás. Korábban veszélyt jelentett a naponta 170–180 diákra, hogy a jármű a főút szélén tette le őket. A város mellett további tíz kistelepülésen is lényegesen biztonságosabbá vált a távolsági autóbuszok létesítményeinek megközelíthetősége, a le- és felszállás.

Bóly mellett Babarc, Bezedek, Borjád, Lánycsók, Nagynyárád, Olasz, Szajk, Szederkény, Töttös és Versend községeket érintette a fejlesztés. A munka során buszöblöket, buszvárókat, buszfordulókat újítottak fel és alakítottak ki, valamint busz-kerékpár csomópontokat is létrehoztak. A munkálatokat járdafejlesztések, csatornázás, parkosítás és közlekedésbiztonságot szolgáló eszközök, táblák és útjelzések kihelyezése kísérte.

Forrás: Zengő-Duna Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület, bama.hu

Cikk megosztása