Összesen 16 embert tud foglalkoztatni az az elsősorban asztalosipari termékeket gyártó zalaapáti cég, amely sikeres pályázatával több mint 25 millió forint támogatást nyert el a közelmúltban. Az erről tartott sajtótájékoztatón Molnár Csaba ügyvezető igazgató elmondta, jókor jött a segítség.

„Úgy alakult, hogy meg kellett hoznom a döntést, saját céget alapítok. Eleinte négy fővel terveztem, aztán a pályázatnak köszönhetően most már 16 embert foglalkoztatok, illetve gépberuházást is sikerült megvalósítanom. Az itt dolgozók mind a környékről valók, a megfelelő munkaerő megtalálása nem okozott problémát” – mondta az ügyvezető igazgató. A cég 80 százalékban külföldre, Németországba, 20 százalékban a hazai piacra termel.

Rigó Csaba megyei kormánymegbízott hangsúlyozta, a pályázati program célja volt egyebek mellett, hogy a lehető legkevesebb adminisztrációval, a lehető legrövidebb idő alatt támogassák a mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásait. A Nemzeti Foglalkoztatási Alapból összesen tízmilliárd forint támogatási összeg állt a pályázók rendelkezésére. A megyében a felhívásra 24 pályázat érkezett. A támogatás lehetővé tette, hogy 19 vállalkozás 157 millió forint felhasználásával 94 új munkahelyet létesítsen, és 208 már meglévő munkahely megőrzéséhez is hozzájárult. A beruházások több mint negyede hátrányos helyzetű kistérségben valósul meg.

Forrás: Zalai Dombhátaktól a Vulkánok Völgyéig Egyesület, www.zaol.hu

Cikk megosztása