A Központi Óvoda felújítása után a napokban átadott tagintézmény akár újnak is tekinthető, hiszen az egykori épületre rá sem lehet ismerni: jelentősen kibővült, és emeletet is kapott.
„A Kossuth és a Bocskai utcai óvoda költözött át ide, azokat az épületeket kiürítettük” – mondta a vezető, Kiss Attiláné. „Teljesen új, modern környezetben dolgozhatunk. A csoportszobák, a mosdók, a konyha a legmodernebb igényeket is kielégíti. A helyiségek világosak, tágasak, nagyon jól érzik magukat itt a gyerekek. Nagyon büszkék vagyunk a nagyméretű tornatermünkre, ahol a legváltozatosabb feladatokat végezhetik a kicsik. A kivitelező minden apró részletről kikérte a véleményünket, így olyan óvodát kaptunk karácsonyra, amely teljes mértékben a gyerekek és az itt dolgozó felnőttek igényeit szolgálja.”
Az Érték és innováció megteremtése a Klauzál Utcai Óvodában nevű projektet az Európai Unió 204 millió forinttal támogatta, az önkormányzat pedig 66 millió forintos önerőt biztosított. Mosdókat, öltözőket, az új épületrészben négy csoportszobát alakítottak ki. Az óvoda most már rendelkezik fejlesztő és orvosi szobával, de a játszótér is komoly változáson ment át. Itt kapott helyet az értelmi sérült gyermekek kis létszámú csoportja is. A homlokzatot díszítő színes kerámiaelemeket a szentesi Börönte László készítette.

Forrás: Alsó-Tisza Vidék Fejlesztéséért Egyesület, www.delmagyar.hu

Cikk megosztása