A tésztafélék gyártására szakosodott új mosonszolnoki üzemben – amely rövidesen tizenkét embernek ad munkát – megkezdték a hűtött palacsinta próbagyártását. Ember Sándor, a társaság résztulajdonosa elmondta, hogy a beruházást a magyar tulajdonban lévő vállalkozás önerőből, bankhitelből és pályázati forrásokból valósította meg.

Munkahelyteremtésre 15 millió forintot nyertek el a Győr-Moson-Sopron megyei munkaügyi központtól, a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program LEADER pályázatán pedig 14 millió forinthoz jutottak, amit gépbeszerzésre fordítanak.

Az üzem sütési technológiája óránként 1500–2000 palacsinta gyártására alkalmas. Jelenleg három édes és két sós ízesítésű töltött palacsintát készítenek. Konzerváló anyagot nem tartalmazó termékek két-három hétig is eltarthatók.

„Az üzem decemberben megkapta az élelmiszergyártók európai szabvány szerinti minőségbiztosítási tanúsítványát. E szerint működése, higiéniai rendszere, nyersanyagbeszerzése, továbbá a környezetvédelmi előírások betartása és adminisztrációja megfelel a Nemzetközi Élelmiszerszabvány követelményeinek” – közölte Ember Sándor.

Forrás: Kisalföld, Kék Duna Rádió

Cikk megosztása