A fejlesztés során megépült új fürdőközpontban többek közt élménymedence, egy szaunával, gőzfürdővel, gőzkabinnal és aromaterápiás kabinnal felszerelt wellness részleg, SALVUS gyógyvizes medence, gyógyászati kezelő helyiségek, sőt egy SALVUS vízzel működtetett inhalárium is helyet kapott. A fürdő új létesítményét Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter adta át.

A SALVUS gyógyvíz a nagy oldott ásványi sótartalmú, összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú gyógyvíz. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi. A SALVUS gyógyvízben oldott halogénelemek az egészséges emberek számára is jó hatásúak, de kifejezetten ajánlott anyagcsere, emésztőrendszeri és légzőrendszeri panaszokra.
A másfél milliárd forintos beruházás nemcsak a térség vonzerejét növeli, hanem 50 új munkahelyet is teremt, amely nem elhanyagolható a hátrányos helyzetű pétervásárai kistérségben.

Forrás: Észak Hevesi 33 Vidékfejlesztési Közhasznú Egyesület

Cikk megosztása