Befejeződött a kapuvári városközpont felújítása. A piac és a művelődési központ februárban nyithat, a parkok már várják a vendégeket. A Fő téri felújítások eredményét nyilvános sajtótájékoztatón mutatta be a kapuvári önkormányzat és a kivitelező.

A több mint 600 millió forintos fejlesztés eredményeként a Győr-Moson-Sopron megyei város szinte teljes központja megújult a templomtól a városházán át a parkokig és a Rábaközi Művelődési Központig. Elsőként a Szent Anna-templom felújításának részleteit mutatta be a városfejlesztési iroda vezetője, Vertetics István. A templom szigetelési munkái és homlokzatának felújítása befejeződött, ahogy a szomszédos Hősök parki beruházás is. A sajtótájékoztatóval egybekötött séta következő állomása a várárok volt, ahol a köztéri színpadot mutatták be az érdeklődőknek. A faborítású építményt felkészítették a városi rendezvényekre, nézőteret és áramellátást is kialakítottak.

A belvárosi séta során a piactér, majd a Rábaközi Művelődési Központ következett. Előbbi várhatóan februárban kerülhet vissza megszokott helyére. Szintén februárban költözhetnek vissza a művelődési központba a programok és a munkatársak, amelyet szinte teljesen felújítottak az ötven éve épült intézmény első nagyobb rekonstrukciójaként.

Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása