Pörös Zoltán gumiszervíz-műhelye a Baranya megyei Nagypallon található. A kisvállalkozó az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap által társfinanszírozott, mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére kiírt pályázatán nyert el támogatást.

Célja olyan gépek és eszközök beszerzése volt, amelyek motorkerékpár és személygépkocsi mellett tehergépjárművek és mezőgazdasági gépjárművek kerekeinek, abroncsainak szerelésére, javítására és centírozására is alkalmassá teszik vállalkozását. A településen és vonzáskörzetében nem működött hasonlóan átfogó szolgáltatás, különösen a mezőgazdasági gépjárművek számára. A támogatásból többek között kiegyensúlyozó– és gumiszerelő gépeket, ipari kompresszort, motoremelő szettet, magasnyomású mosót, valamint a működéshez szükséges gépeket és szerszámokat szereztek be.

A projekt során több környékbeli mezőgazdasági céggel sikerült együttműködést kötni, így biztosítva, hogy a jövőben ezek lássák el munkával a műhelyt, miközben az ő abroncsgondjaik is megoldódnak.

Forrás: Zengő-Duna Egyesület

Cikk megosztása