Felavatták Lajoskomárom megszépült, átalakult faluközpontját, amelyet Európai Unió és a magyar kormány csaknem 40 millió forinttal támogatott.
„Három évvel ezelőtt döntött úgy az akkori képviselőtestület, hogy megpróbálja megszépíteni a faluközpontot. 2010-ben a pályázat sikeres lett és közel 40 millió forintot sikerült elnyerni a munkákra. Jóval több minden újult azonban meg, amint amennyire ebből az összegből futotta volna, hála a falu önkéntesen közreműködő lakóinak és a közmunkásoknak” - mondta a lajoskomáromi faluközpont avatóünnepségén Pirtyák Zsolt polgármester, aki minden résztvevőnek megköszönte az áldozatos munkát, s nem utolsósorban azt, hogy a lakók türelemmel viselték a „felfordulást". Külön kiemelte Wanderer Ildikó munkáját, aki minden egyes mozzanatnál, pályázatnál képviseli a település érdekeit.
És valóban, aki régen járt a településen, az most biztosan nem ismer rá a központra. Új, térköves parkolók, csapadékvízelvezető árkok épültek, megújult a református és a katolikus templom (utóbbin még némi munka hátra van, az ünnepséget néhány hét múlva tartják). Az egészségház is új külsőt kapott, és a buszmegállók is megújultak, számos új növényt ültettek ki a rekonstrukció során. Az úgynevezett TAO-felajánlások (társasági adó) segítségével gyönyörűen felújították a sportöltözőt és a hozzá tartozó parkolót is, az egykori mozi épületén pedig jelenleg is dolgoznak, az új tetőt már megkapta az épület, amely ifjúsági központ lesz. Mint a polgármester hangsúlyozta, jövőre is szeretnék a felújítást folytatni, a Batthyány utca megújítása a cél. Szeretnének még több közmunkásnak munkát adni, akik a falu szépítését végeznék.
A helyi általános iskolások és a Szemerei Gáborné által életre hívott „mindenki kórusa" műsorát követően Decmann Tibor evangélikus lelkész, Balogh Márk református lelkipásztor és Mojzer György katolikus plébános tartott ökumenikus istentisztelet, megáldva az elkészült létesítményeket.

Forrás: MEZŐFÖLD Helyi Közösség Egyesület, Fejér Megyei Hírlap

Cikk megosztása