Az új szálláshely kialakítását az tette lehetővé, hogy a Tiszaszentimrei Gyermekekért Alapítvány 2011-ben sikeres pályázatával több mint 41 millió forintot nyert el az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból.

A tábort azzal a céllal hozták létre, hogy a Tisza-tóhoz közeli falu és a környékbeli települések hírnevét öregbítse, a térség turisztikai látványosságait népszerűsítse.

A szinte száz százalékos támogatottságú projekt során Tiszaszentimre belterületén hétszobás gyermektábor-ifjúsági szálláshely épült. A 273 négyzetméter alapterületű épületben vizesblokkos szobák, közlekedők, társalgó-foglalkoztató terem, teakonyha található, az udvaron parkolók és kerékpártárolók is vannak. Az épülethez kültéri pergola csatlakozik kemencével. Az akadálymentesített épület berendezésére csaknem kétmillió forintot költöttek.

A településen korábban nem volt lehetőség a gyerekek táboroztatására, ezáltal a falu és a környék természeti szépségeinek bemutatására. A tábor a jövő évtől kezdve tavasztól őszig fogad - elsősorban hazai és külföldi iskolákból érkező - csoportokat.

Forrás: Tisza-tó Térsége Leader Egyesület, turizmusonline.hu

Cikk megosztása