A meglévő épületet korábban egy ipari park alakította ki raktározási célra. A beruházásnak köszönhetően tovább nőtt a beruházó cég sütőipari, illetve cukrászati kapacitása. A 100 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból nemcsak új üzemcsarnok épült, hanem új munkahelyeket is kínál.

A siklósi ipari parkban található épületen a technológiai tervek szerinti teljes belső átalakítást, felújítást végeztek sütőipari funkcióra alkalmas alaprajzi elrendezéssel. Az épületet kívülről is felújították, kisebb külső átalakítást végeztek el rajta és energiatakarékos új nyílászárókat építettek be. Új, korszerű közműrákötések is készültek, az ipari zóna kiszolgálására az önkormányzat által tavaly megépített közterületi közművekre csatlakoztatva, leválva a belső, elavult iparterületi közművekről.

Az így kialakított telephelyen öt új munkahely jön létre, emellett megmarad a cég korábbi 54 alkalmazottja is. A társaság a nagyobb kapacitásnak, biztonságos infrastrukturális háttérnek köszönhetően új termékek gyártásával is bővítheti kínálatát.

Az ötven százalékos pályázati támogatással kivitelezett munka, vagyis a raktárterület termelésre alkalmas üzemmé átalakítása növeli a telephely kihasználtságát, a cég termelési képességét, hatékonyságát és versenyképességét is.

Forrás: Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete, sikloshirado.hu

Cikk megosztása