A miniszter az átadási ünnepségen hangoztatta: Magyarország ásványvíz-nagyhatalom, amire alapozva számos, világszínvonalú terméket előállító vállalkozás működik. Közöttük az egyik legeredményesebb a Pest megyei városban működő cég, amely mostani fejlesztésével 30 új munkahelyet hozott létre, így a cég már 200 dolgozó megélhetését biztosítja, tette hozzá.

Közölte: a kormány és az Európai Unió összesen 370 millió forinttal támogatta a térség legjelentősebb foglalkoztatójának számító vállalkozás új üzemcsarnokának felépítését és a korszerű palackozó gépsor megvásárlását. Szólt arról, hogy a termékdíj bevezetését igazolta az idő, azóta számos kedvező folyamat indult el. Példaként említette, hogy a csomagolóanyag-gyártók és felhasználók keresik a költségtakarékosabb és a környezetvédelmi szempontoknak jobban megfelelő megoldásokat. A PET palackok átlagsúlya is jelentősen csökkent, az albertirsai cég például átlagosan fele olyan súlyú palackokat gyárt, mint tíz éve, közölte.

Fazekas Sándor az eseményen bejelentette: a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatja a társaságnak azt a szándékát, hogy Karcagon, a helyi ipari parkban egy éven belül létrehozná a PET palackok élelmiszeripari célú újrahasznosításának magyarországi innovációs bázisát. Ezzel olyan technológiai lánc épülhet ki, amely a gyártástól a hulladék-feldolgozásáig a teljes vertikumot felöleli, emelte ki a miniszter.

Plutzer Ferenc ügyvezető igazgató az eseményen arról számolt be, hogy a vállalat két évtized alatt 35 százalékos részesedésével a hazai ásványvíz-palackozás egyik vezető cége lett. Albertirsán egyedülálló minőségű ásványvízből palackozzák termékeiket, tette hozzá.

A vállalkozás kínálata a beruházás révén tovább bővül, az új épület és gépsor üdítőitalok gyártását is lehetővé teszi, tájékoztatott a vezető.

Az vállalat jelenleg három csarnokban, összesen 31 ezer négyzetméteren állít elő ásványvizet és üdítőitalokat, ezzel Közép-Európa egyik legnagyobb kapacitásával rendelkezik. Kibocsátása négy gépsoron óránként eléri a 120 ezer, naponta a 3 millió palackot. A cég értékesítési volumene 2012-ben először haladja meg a 450 millió litert.

Forrás: GERJE-SZTŐK Helyi Vidékfejlesztési Közösség Egyesület, cegled.hu

Cikk megosztása