Körcsönyepuszta Baranya megyében, a déli országhatárhoz közeli Bogdása mellett elhelyezkedő, ma már nagyon kevés állandó lakossal rendelkező helység. Néhány évtizeddel ezelőtt még nagyon sokan éltek a településen, iskolája és boltja is volt, ezért infrastruktúrája jónak mondható. Kiépített közúttal, villannyal, vezetékes vízzel, csatorna- és telefonhálózattal rendelkezik. Kiterjedt erdőségek, fás legelők veszik körül, és természetes termálvíz is feltör Körcsönyepusztától néhány perces távolságban.

A vendégház ebben a természetes környezetben nyújt korszerű, a mai igényeknek mindenben megfelelő szálláslehetőséget egyéni kirándulóknak, családoknak, baráti társaságoknak, illetve nagyobb létszámú csoportoknak, akár osztálykirándulások, céges tréningek résztvevőinek.

A 2010-ben megkezdett, csaknem 21 millió forint értékű felújítás első üteme 2011 nyarán fejeződött be, 2012 őszén az átalakítás második üteme is véget ért.

A korszerű, környezetbarát, magasabb igényeket is kielégítő vendégház működtetésében a későbbiekben megújuló energiaforrásokat is használnak majd. A beruházás eredményeként nyolc szoba, összesen tizenhat férőhellyel áll rendelkezésre, a látogatókat versenyképes árakkal minőségi szolgáltatások várják.

Az étkezést a jövő évtől saját konyhával oldják meg, a tervezett igényesen kialakított ebédlőben az összes vendég egyszerre helyet foglalhat, így kiválóan alkalmassá válik közösségi tevékenységek helyszínéül is. Az épületet parkosított udvar veszi körül, ahol az elképzelések között épített kemence és grillsütő létrehozása is szerepel.

Forrás: Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete

Cikk megosztása