A napokban befejeződött sikeres tanfolyam LEADER pályázat segítségével valósult meg. „A képzéssel az a célunk, hogy a hatszáz lélekszám alatti kistelepülések lakói is megismerjék az internet előnyeit, és a világháló használatát a falugondnokok segítségével” – mondta Kozma Judit ügyvezető társelnök. Hangsúlyozta, hogy az internet használatának ismerete csökkenti a falusi emberek esélyegyenlőtlenségét, a legkisebb településen élők is naprakész, friss információhoz juthatnak a tanfolyamon megszerzett tudás segítségével.

Informatikai kurzus helyszíne volt Rádóckölked, Nagykölked, Halogy, Hegyhátsál, Szarvaskend, Nádasd, Hegyhátszentjakab, Őrimagyarósd, Zsennye, Döbörhegy, Rábatöttös, Viszák, Halastó, Kám, Kisrákos, Magyarnádalja, Nagyrákos és Nemesrempehollós. Az oktatás utolsó csoportjának tagjai csempeszkopácsiak voltak, őket Kovács Ida falugondnok segítette az ismeretek elsajátításában.

A tanfolyamon jól felkészült, tapasztalt szakemberek oktattak. Hússzor hat fős csoportokban összesen százhúszan vettek részt a hatvan órás, alapszintű, ismeretterjesztő jellegű számítástechnikai, internet felhasználói kurzuson. A tanultak alapján alkalmassá váltak a számítógép napi használatára, valamint arra, hogy az ismereteket a falu többi lakója számára is átadják. A falugondnokok által szervezett kis csoportok segítséget nyújthatnak egyéb programok szervezésében is, tette hozzá Kozma Judit. A képzésen résztvevők tanúsítványt is kaptak, valamint további lehetőséget a folyamatos találkozókra, továbbképzésekre . A tanfolyam ingyenes volt, a költségeket a falugondnoki egyesület LEADER pályázaton elnyert támogatásból fedezte.

Forrás: Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület, vasnepe.hu

Cikk megosztása