Az „Első lépések Jászfényszarun” című, Európai Unió által támogatott projekt célja az alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkező emberek önálló életvitelének, foglalkoztathatóságának és társadalmi integrációjának javítása, illetve képzési programokba való bekapcsolódásuk elősegítése.
A 45 fős célcsoport részére Egyéni Fejlesztési és Szolgáltatási Terv készült, az egészségügyi szűrővizsgálatot követően pedig a résztvevők felzárkóztató oktatásban és targoncavezetői, tisztítás-technológiai szakmunkás OKJ-s képzésben vettek részt. A program jogi, állapotjavító, pszichológiai, képzési, foglakoztatási és munkaerő-piaci tanácsadásokat biztosított.
A munkáltatókkal való találkozások elősegítették a foglakoztathatóság esélyeit.
A Népfőiskolai Társaság saját vagy más szervezet által beadott pályázat keretén belül is tervez képzéseket lebonyolítani, ezért több programot is akkreditáltattak, úgy mint felzárkóztató esélyteremtő képzési program, felkészítés az önálló családi életre, munkavállalói szerepre, kezdő lépések a vállalkozás indításában, valamint pályaorientáló és álláskeresési ismeretek.

Forrás: www.jaszfenyszaru.hu, Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete

Cikk megosztása