A kocsi református egyházközség ünnepi istentiszteleten avathatta fel pályázati forrásból megvalósult beruházásukat. A templomban nem csak a reformáció ünnepéről emlékeztek meg, hanem külön kiemelve köszönték meg, hogy a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Program által támogatásban részesült LEADER pályázatuk.

A beruházás során több megvilágított vitrint szereztek be, amelyekben a település több mint 400 éves református értékeit mutatják be, így a közel 950 ezer forintos támogatásból megvásárolt vitrinekben végre méltó helyükre kerületek a múlt emléktárgyai. A Komárom-Esztergom megyei községben kiállított tárgyak nagy részét a gyülekezet hívei ajánlották fel, amelyek eddig családi házakban porosodtak. Rengeteg felajánlás érkezett, így válogatni kellett a kiállított darabok közül.

A tárgyak alatt felajánlójuk neve mellett az is fel van tüntetve, hogy mit ábrázolnak. A több értékes kép mellett egy eredeti felújított templomóra-szerkezet is megtekinthető a templomban. A kiállítás folyamatosan látogatható.

Forrás: Vértes-Gerecse Vidékfejlesztési Közösség

Cikk megosztása