Több éves várakozás után idén nyár elején kezdődött meg Kimle főútjának teljes felújítása. A munkálatok során teljesen kicserélték a burkolatot, átépítették a buszmegállókat, megerősítették a padkát, megoldották a vízlevezetést, valamint a közlekedés biztonságát javító és segítő forgalomtechnikai jeleket is felfestették és a táblákat is kihelyezték.

Az október 18-ai ünnepélyes átadáson és szalagátvágáson Nagy István, a térség országgyűlési képviselője, Balsay Zsuzsanna, a község polgármestere, Szőke József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese köszöntötték az eseményen megjelenteket. Ezt követően Sümegi Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója ismertette a megvalósult projekt főbb elemeit és műszaki tartalmát.

Az Új Széchenyi Terv európai uniós forrásainak segítségével 261 millió forintból felújított, több mint három kilométer hosszú útszakasz jelentősen javítja a településen élők komfortérzetét, és javítja a Szigetközbe látogatók számára a térségi elérhetőséget.

A felújított út jelentős hatással van a közlekedésben résztvevőkre is. Éppen ezért az átadást megelőző délutánon a helyi Polgárőr Egyesület szervezésében az óvodások, iskolások számára közlekedésbiztonsági és ügyességi vetélkedőt tartottak, valamint egy rendőrségi előadást is meghallgathattak.

A sikeres projektzárást követő öt éven át a felújított útszakaszra kiemelt figyelmet fordít az üzemeltető, a karbantartó, a fenntartó, valamint a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség és az európai uniós források felhasználását ellenőrző szervezet.

Forrás: Szigetköz - Mosoni-sík LEADER Egyesület

Cikk megosztása