A Pántlika néptáncegyüttes Ősz az idő című műsorával adták át a csornai Premontrei park felújított színpadát. A Győr-Moson-Sopron megyei város önkormányzata a Darányi Ignác Terv Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv LEADER forrásából kapott hatmillió forint támogatást a létesítmény rekonstrukciójára. A település összesen 3,2 millió forintos önrészt biztosított a beruházáshoz.

A színpad aszfaltburkolatát vörösfenyő borításra cserélték ki, az oldalfalak vakolatát is rendbe tették, szigetelték, a csapadékvíz elfolyását biztosították. A nézőtér padjainak deszkázatát is lecserélték, szintén vörösfenyővel. A használható betonelemek megmaradtak, ám a tönkrementek helyett újakat építettek be. Egy helyi kft. tulajdonosa, Gasztonyi László is csatlakozott a munkához felajánlásával: a cég vállalta a park és a színpad közvilágításának felújítását. Összesen tizennégy új közvilágítási oszlopot és korszerű, energiatakarékos lámpatestet telepítettek.

A felújított létesítményt Turi György polgármester és Horváth Péter jegyző adták át vasárnap. Az önkormányzat a továbbiakban is szeretné fejleszteni a területet: a színpad lefedése, a sétálóutak burkolása szerepel a tervek között.

Forrás: Rábaköz Vidékfejlesztési Egyesület, kisalfold.hu

Cikk megosztása